Når man snakker sports faciliteter og muligheder er Hjallerup helt i top. 

Hjallerup Idrætscenter (HIC) som ligger centralt i byen har to haller og en svømmehal, samt et stort motionscenter. (Bestyrelsen i HIC arbejder endda på muligheden for en hal 3). 

I HIC holder nogle af byens store foreninger til: Svømmeklubben "Søhesten", Hjallerup Gymnastik Forening (Hjallerup GF), Hjallerup Badminton Klub og ikke mindst Hjallerup Idrætsforening som er en to strenget forening med en håndbold- og en fodboldafd. Idrætsforeningen har (har slettet endda) sin egen helt moderne kunststofbane, samt en strandhåndboldbane som er beliggende ved HIC. Men også en del andre foreninger som, Hjallerup GF Volleyball, Kick Linedanserne, Hjallerup Bordtennisklub og Sport for Sjov har deres gangen i HIC. 

Lige uden for byen holder Hjallerup Rideklub "Vrinsk" til. De har to gode ridehaller og bygger i 2015 en topmoderne udendørs ridebane. 

For dem der kan lide at skyde har Hjallerup to muligheder. Hjallerup Jagtforening har nogle rigtig gode faciliteter, som ligeledes ligger lidt uden for byen, og Hjallerup Skytteforening som holder til i kælderen på Hjallerup Skole. 

Men byen kan også tilbyde Billard. Billardklubben har egne lokaler midt i byen. Der er Hjallerup løbeklub, som primært starter turene ud fra HIC og en cykelklub ”Team Hjallerup” med flere forskellige hold. Der er Hjallerup og omegns Pentaque forening, som har baner ude ved byens kunstværk "Ekko". 

En del af markedspladsen bruges i løbet af året til hundetræning, og DCH har her deres egen klubhus. 

Ca. syv km fra Hjallerup ligger en af Nordjyllands bedste og smukkeste golfbaner, hvor Dronninglund Golfklub holder til. 

Til sidst, hvis man er til det mere stillesidende, så kan der tilbydes en skakklub, Hjallerup Bridgeklub og Hjallerup Kortklub

 

Arrangementer