MEST BESØGTE: Hjallerup Seniorer · Kick Line Dance

 

PROGRAM EFTERÅR 2022

I HJALLERUP KULTURHUS

Østvendsyssel Højskolekreds indbyder til en sæson med en række spændende og afvekslende foredrag torsdag formiddage kl. 09.30 - 12.00.

Arrangementer mærket FU afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Alle er meget velkomne. Pris 50 kr. inkl. kaffe / te og brød.

 


Torsdag den 8. september 2022

Elsebeth Dissing fortæller om sin bog “Tjenerindens døtre”

 

Elsebeth Dissing fortæller om sig selv: Jeg er vendelbo af hjertet. Født og opvokset i Vrejlev Præstegård. Uddannet journalist på Vendsyssel Tidende. Arbejdede i mange år på Nordjyske Medier i Aalborg. Debuterede som 75-årig med mit livs første roman, “Tjenerindens døtre”, der er inspireret af min slægt og mennesker og begivenheder i mit eget liv.

 


Torsdag den 15. september 2022

Jens Frydendal: Aakjærs sange - Aakjær selv

 

Det starter med Ole, der sad og sang på sin hedeknold, men siden stak i rend og fór over havene. Vi følger Ole (eller Jeppe) på flugten og ender mange gode sange senere i lyngbakkerne ved Jenle. Vi synger et udvalg af Aakjærs sange og bruger dem som afsæt for en livslang fortælling om Aakjær.

FU  

 


Torsdag den 22. september 2022

Laila Lund Altinbas: Det Grønlandske Hus i Aalborg

 

Laila Lund Altinbas, der er kultur- og kommunikationsmedarbejder i huset, vil fortælle om aktiviteterne her og hvorfor det er vigtigt at have grønlandske huse i Danmark. Som kunsthistoriker med speciale i kunst fra og om Grønland vil Laila herefter fortælle om kulturforskelle mellem Danmark og Grønland ser fra kunstnernes vinkel.

 


Torsdag den 29. september 2022

Birger Skovholm fortæller om “Stygge Krumpen”

 

Stygge Krumpen er nok en af de mest kendte og udskældte katolske biskopper i Danmark. Han var den sidste katolske bisp på Børglum. Mange har forsøgt at finde ud af, hvem denne mystiske person var. Chr III har i sit anklageskrift fundet alt det dårlige frem om Stygge Krumpen - men var han nu også så dårlig? Jeg har nu i 12 år “gået” som den historiske person, Stygge Krumpen i VLH-regi (Voergaard Levende Historie), og jeg har min egen og en lidt anden udgave af ham.

 


Torsdag den 6. oktober 2022

Doris Ottesen fortæller om Sigrid Undsets roman  Kristin Lavransdatter

 

Romanen foregår i 1. halvdel af 1300-tallet og handler om storbondedatteren Kristin, hvis bevægede levnedsløb skildres fra vugge til grav. Romanen er blevet berømmet for sin historiske troværdighed, der kommer til udtryk i de mange præcise detaljer om datidens livsforhold og personernes følelser og adfærd.

FU  


Torsdag den 13. oktober 2022

Foto-Henning (Henning Kristensen): “LYNX- I aktion for Danmark”

 

Ovenstående er titlen på den 5. bog om Flyvevåbnets fly, som F-16 piloten Thomas MET Kristensen og Foto-Henning har fået udgivet.  Vi skal høre om de utrolige oplevelser og dramatiske redningsaktioner, der fortælles om i denne bog  og i de 4 første bøger. Henning var ansat i Flyvevåbnet i 40 år, og i 30 år havde han bagsædestatus som fotograf i F-16.

Foredragets 2. del vil handle om at være udsendt soldat og om arbejdet for og med veteraner.

 


Torsdag den 27. oktober 2022

Martin Bach Ottosen: New Zealand - vulkanernes land

 

Gennem fortælling og flotte billeder kommer man med på en rejse om på den anden side af kloden. Vi kommer rundt på både Nordøen og Sydøen i dette fantastiske land, hvor befolkningen lever med risikoen for jævnlige vulkanudbrud.

 


Torsdag den 3. november 2022

Søren Sillesen: Helt eller skurk?

 

Du vil høre en fortælling fra grænselandet i tiden omkring 1. Verdenskrig, Genforeningen og årtierne efter. Om du opfattes som helt eller skurk var relevant i vurderingen af mange menneskers gøren og laden på den tid. Der vil blive fortalt om to menneskeskæbner, der illustrerer denne problematik i Sønderjyllands historie.

 


Torsdag den 10. november 2022

Foredrag ved Inger Møller Nielsen

 

Tidligere direktør i DGI Nordjylland gennem en lang årrække. Siden 2018 formand for Ældrerådet i Brønderslev Kommune. Siden 2021 formand for Danske Ældreråd.

“En fortælling om at gå fra et hektisk arbejdsliv til at være med til at skabe bedre forhold for ældre. Med baggrund i kendskab til junglen af eksisterende love og regler arbejder jeg på finde ud af, hvad vi kan gøre noget ved, og hvad der skal til for at sikre de bedste forhold for alle ældre borgere.”

 


Torsdag den 17. november 2022

Lars Brodersen: To år i Oman - Mellemøstens kulturelle og landskabelige perle

 

For 250 år siden sendte Kong Frederik V den berømte videnskabelige ekspedition af sted for at finde ud af, om det virkelig passede, at de var så lykkelige i Arabien - og for at gøre astronomiske observationer, udføre landmålinger og tegne kort. Lars Brodersen stod senere som landmåler og kortlægger med to kufferter i hånden i Oman som ansat i Sultan Qaboos’ centraladministration for at opbygge et moderne geodætisk institut. Hør historien og oplev et smukt og moderne land, som også formår at holde fast i den oprindelige kultur.

FU

 


Torsdag den 24. november 2022

Foredrag ved Marianne Gade, erhvervschef i Brønderslev Kommune

 

Som erhvervschef i Brønderslev Kommune arbejder jeg med alt fra nystartede virksomheder inden for stort set alle brancher til udviklingsprojekter i store,  gamle virksomheder. Arbejdet består ofte i at finde finansiering til udvikling af nye produkter, finde nye markeder eller ansætte specialister til udvikling i virksomheder.

Ud over erhvervschef-jobbet har jeg også ansvaret som direktør for udviklingsparkerne i Hjallerup og i Brønderslev. Begge parker har til formål at huse nye og voksende virksomheder. Lige nu har vi ca. 30 virksomheder i de to parker.

 


Torsdag den 1. december 2022

Pia Schnoor: Livet er ingen strøgtur

 

En fortælling om livet, familiens og ikke mindst kvindernes, set gennem brevkassernes verden fra 20’erne til årtusindskiftet - vi drager en tur ned ad “memory lane”.

 


 

BLIV MEDLEM AF HØJSKOLEKREDSEN OG STØT EN GOD SAG

Oplysninger om højskolekredsen og dens virke fås hos bestyrelsen:

Elin Revald -
Formand

2164 1009

Carl Henrik Bohl -
Næstformand
2023 7888

Merete Bonnesen - Sekretær

4159 2866

Bodil Andersen -
Kasserer

2962 5753

Claus Søeby

2010 3115

Margit Back

  9828 1724

Mona Kristensen

5080 5282

 

 

 
 

 

Østvendsyssel Højskolekreds

Arrangementer