Om Hjallerup

Hjallerup ligger på koordinaterne 57 grader 10'3 N 10 grader 8'42 E eller sagt på en anden måde 20 km nordøst for Aalborg. 
Byen som har ca. 3.800 indbyggere er beliggende i Hjallerup sogn i Brønderslev kommune som har ca. 35.600 indbyggere og hører til i region Nordjylland.

Byen er verdens kendt for Hjallerup Marked som afholdes hvert år i starten af juni måned. Det siges at byen på de 3-4 dage markedet varer har op til 250.000 besøgende. Men byen bruges også en uge om året af indre mission til bibelcamping
lige som de 700 frivillige fra Grøn Koncert i flere år har brugt byen i nogle dage som overlægger plads.

Hjallerup har dog meget mere at byde ind med. Byen er en tilflytter by og indbygger antallet er voskende.
Byen ligger op af motorvej E45, derfor er det nemt både at komme til og komme fra byen.

Centralt beliggende i byen er en stor folkeskole, 2 idrætshaller, en svømmehal og Idrætsforeningen har egen kunstgræsbanen. Lige uden for byen er der en dobbelt ridehal, hvor der i løbet af 2015 opføres en top moderne ridebane. 

Byen har egen Kino og et Kulturhus beliggende ned til anlægget. Her er både bibliotek og Lokal Historisk arkiv. Kroen samarbejder med musikforening som holder op til 15-16 arrangementer om året. Der er et Mekanisk museum som ligger lige ved siden af Kunstværket Ekko. 

Der er et rigtig godt handelsliv med gode indkøbs muligheder med blandt andet 4 supermarkeder, flere tøjbutikker, apotek, møbelforretning, tæppeforretning, bager, skobutik m.m. Af store arbejdspladser i byen kan nævnes Østergaards Biler, Hjallerup Maskinforretning, Glud og Marstrand, Hosta, Jarne's A/S, Hicon.
 
Til sidst skal nævnes at byen har et særdeles rigt foreningsliv. De fleste af dem kan ses på denne hjemmeside.

Arrangementer