MEST BESØGTE: Kick Line Dance · Hjallerup Seniorer

Kultur

Hjallerup kan også byde ind på den kulturmæssige del. 

Byen har sit eget Kulturhus, hvor både Biblioteket og Lokal Historisk Arkiv har til huse. Lige som den lokale præst har kontor her. Herudover er der mulighed for at afholde større møder, engagementer eller fester. Huset som ligger centernært og drives af frivillige. 

Det samme gør Hjallerup Kino. Biografen er top moderne. For nogle år siden blev Kino digitaliseret og fik nyt inventar. Biografen er helt fremme med de nye film, og der bliver ofte vidst premierefilm ligesom der kan vises 3D film. 

Hjallerup har også sin egen musikforening. De holder i løbet af året op til 15-16 arrangementer. Det er ikke så få af dansk musiks top navne, der har været forbi Hjallerup Kro, som er der, hvor arrangementerne primært bliver afholdt.

Kunstneren Pastor Laiers oprindelig hus er beliggende i Hjallerup, og her kan man se nogle af hans værker.
Byen vandt endvidere en konkurrence om et kunstværk i 2012. Det blev kunstneren Thilo Frank, som opførte "EKKO"et (se mere andet sted på hjemmesiden.) "EKKO"et er placeret ude ved den gammel ridehal som nu fungere som Mekanisk Museum.

Mekanisk Museum er også et besøg værd. Her har man en særdeles flot udstilling af en masse ældre ting lige fra radioer til traktorer og biler og sågar en jetjager.

Når man kigger på spisesteder kan Hjallerup byde ind med hele fem af slagsen. Der er nemlig en grillbar, topizzaria, kroen, og så til sidst kan man også bestille mad i Hjallerup Idrætscenter.

Hjallerup har egen kirke, som ligger nordøst for byen. Der er et Mission hus, hvor Indre Mission holder til og p.t. holdes der en gang om året bibelcamping i en uge på markedspladsen.

I 2013 fik Hjallerup sit eget Bryggerlaug, som holder til i et gammel bageri midt i byen

Arrangementer